Serviciile Zâmbetul Comunității SRL

În cadrul întreprinderii de economie socială ZÂMBETUL COMUNITĂȚII SRL, vă oferim următoarele servicii:

Imagistică medicală

Radiologie intraorală

Vă oferim o gamă largă de servicii de imagistică 2D realizate direct în cabinet.

Radiografie retroalveolară

Radiografia retroalveolară se realizează pentru un dinte, sau un grup de doi maxim trei dinți, pentru a evidenția dintele în întregime, la dimensiuni reale: coroana, rădăcina și osul în care această este ancorată. Radiografia retroalveolară este recomandată în tratamentele endodontice, parodontale, chirurgicale, pentru vizualizarea rădăcinii sau a coroanei dintelui.

RX.Retroalveolara

Radiografie bite-wing

Radiografia bitewing se realizează pentru a observa punctele sau suprafețele de contact dintre coroanele dinților posteriori adiacenți sau conturul osului alveolar la acest nivel. Sunt surprinse atât coroanele dinților superiori cât și a celor inferiori pe același film. Scopul radiografiei este de a depista cariile interdentare sau pe cele care se formează sub obturații sau lucrări.

RX.Bite-Wing

Protetică dentară

CAD/CAM

În fluxul de lucru al restaurărilor create digital, componentele CAD/CAM au o importanță crucială și garantează o calitate fundamentală fiabilă pentru restaurările dorite.

  • Computer Aided Design (CAD ) – procesul de modelare cu ajutorul unui computer cu soft special de design 3D;
  • Computer Aided Manufacturing (CAM) – procesul prin care unitatea de producție (de frezare) realizează elementele protetice (punte, fațetă, coroană, incrustație).

Tehnologia CAD/CAM,  oferă un confort superior față de procedura convențională și este una dintre cele mai inovatoare soluții de protetică dentară, prin precizia și acuratețea cu care aceasta contribuie la realizarea pieselor protetice (fațetă, coroană, punte dentară, incrustație).

Fatete din ceramica dentara

Ansamblul dinte-fațetă este foarte rezistent în timp, chiar dacă fațetele sunt extrem de subțiri și casante. Fațetele dentare imită aproape perfect dinții naturali vecini.

Pentru mai multe informații privind fațetele dentare, vă rugăm să accesați pagina dedicată.

Coroana dentara

Coroane dentare

Coroanele  dentare sunt piese protetice  care se agrega de  suprafețele șlefuite ale coroanelor  dentare (bont dentar) și de stâlpii implanturilor. Sunt cele mai utilizate piese protetice.

Coroanele dentare din ceramică  sau  zirconiu  sunt  realizate  prin  tehnologia CAD-CAM.

Punte dentara

Punți dentare

Se  aplică  în  diferite  forme  de  edentație, este  necesară  lipsa  dintelui. Denumirea  de  punte  dentară provine  din  latină, de la  „pons”  care  înseamnă  „pod”   sau  „punte”.

Se  pot  aplica pe dinți  naturali  preparați  (bonturi dentare)  și  pe  stâlpii  implantelor.

Inlay

Inlay

Inlay-ul este o  restaurare indirectă (din metal, ceramică, rășini compozite) care reface structura dentară rezultată în urma unei preparații specifice ce interesează doar relieful negativ al dintelui (fosete, șanțuri).

Onlay

Onlay-ul este o restaurare indirectă, care reface  cavitatea  rezultată  în urma unei preparații  specifice  ce  interesează  atât relieful pozitiv (cuspizi, suprafețe dentare), cât  și  cel  negativ  (fosete, șanțuri).

Overlay

Overlay-urile sunt restaurări indirecte fără a  fi  necesară  realizarea  unei preparații specifice și care poate interesa atât relieful negativ (fosete, șanțuri), cât  și  relieful pozitiv (cuspizi, suprafețe dentare).